Aceştia se chinuie să obţină o brumă de lichiditate din bunurile cumpărate nechibzuit în plin boom economic
Automobile de super-lux sunt puse în vânzare la o treime din valoarea lor
Site-urile de ocazii sunt pline de ceasuri de firmă folosite cu discounturi de mii de euro faţă de preţul de catalog
Situaţia economică actuală a afectat şi o anumită categorie de persoane care, obişnuite cu banii uşor câştigaţi, se văd acum nevoite să renunţe la obiectele de lux. Astfel, după ce au cheltuit sume importante, crezând că fac o investiţie profitabilă, acestea vând obiectele respective la preţuri de nimic.
Bogdan Baltazar, consultant financiar, susţine că acest lucru este normal ţinând cont de contextul economic actual. "Este normal ca aceste persoane să încerce să îşi transforme activele în cash, întrucât, probabil, au obligaţii de plată. Totuşi, aceste cazuri sunt destul de rare", a declarat acesta, pentru Curierul Naţional. În plus, analistul mai consideră că pentru a putea să vândă aceste obiecte de lux trebuie să aibă o ofertă de preţ foarte bună. De asemenea, preşedintele Asociaţiei de Asistenţă pentru Consumatori, Iulian Urban, ne-a menţionat că odată cu criza financiară s-a creat şi o piaţă second-hand a produselor de lux. "Din punctul meu de vedere, s-a creat o piaţă secundară a produselor de lux, o piaţă second-hand, dar care nu va afecta foarte mult principala piaţă, care este condusă de companiile mari, companiile de renume. Persoanele care şi-au cumpărat produse de lux, în speranţa că vor face o investiţie bună, s-au înşelat. Iar faptul că au început să-şi vândă bunurile de valoare la preţuri de nimic arată că oamenii au ajuns la fundul sacului", a declarat, pentru Curierul Naţional, Iulian Urban.
În plus, acesta susţine că în piaţa second-hand preţurile pot scădea până când se găseşte un cumpărător. "Această piaţă nu are regu