A început strângerea de materiale documentare pentru realizarea fondului documentar sportiv în anul 1984. În mai bine de 25 de ani în care şi-a canalizat energia doar pe constituirea acestuia a reuşit să strângă zeci de mii de articole din ziare referitoare la sporturile practicate la Bistriţa dar şi în lume
Vasile Jimboreanu este de meserie profesor de istorie şi filozofie, însă a profesat timp de nouă ani această meserie. În anul 1971 şi-a început activitatea ca jurnalist la ziarul „Ecoul". „Aveam puţină înclinaţie pentru scris fiind atâţia ani profesor de istorie. Am mers la Ecoul, unde la început mă ocupam de pagina externă. Apoi am trecut la relatarea de probleme cetăţeneşti şi am început să mai ajut şi la pagina de sport", povesteşte Vasile.
În 1984 a început să lucreze la fondul documentar, dar intenţia primară nu a fost aceasta. Vasile Jimboreanu se gândea atunci să scrie o carte, şi cum în tinereţe a făcut sport s-a gândit că cea mai potrivită ar fi o carte despre sport şi nu despre orice sport ci despre fotbal şi despre echipa la care şi el a activat- Gloria.
„Ideea de a scrie o carte a venit aşa ca o boală a copiilor. În rândul colegilor mei începuse aşa un avânt de a iesi din tipare. Scriau poezii, eseuri, romane, mai mulţi dintre ei aveau deja scoase volume şi am zis trebuie să fac ceva, să scriu ceva" povesteşte fostul jurnalist.
O carte despre Gloria
Vasile Jimboreanu îşi aminteşte că primul impuls de a scrie o carte despre Gloria a venit după o discuţie avută cu fiica lui cea mică. „Pe vremea aceea îi citeam fiicei mele cele mici articolele sociale şi din sport pe care le scriam. Oana mi-a spus odată : tati mă gândesc că aşa frumos scrii, de ce nu scrii o carte. Atunci acest îndemn al fiicei mel mi-a rămas aşa ca un cui şi mi-am zis hai să scriu şi eu o carte. Şi ce era să scriu decât despre Gloria. M-am dus l