Partidul Democrat Liberal şi-a asigurat deja cel puţin o majoritate virtuală în Parlament. Formula PDL - UDMR - minorităţi - independenţi are în clipa de faţă o majoritate parlamentară de 239 de senatori şi deputaţi. Acest lucru a devenit posibil după demisia câtorva parlamentari ai Partidului Social Democrat şi Partidului Naţional Liberal. Pentru învestirea unui Guvern de către Parlament e nevoie de 236 de voturi favorabile, ceea ce înseamnă că virtuala majoritate amintită are deja cu trei voturi mai mult.
Partidul Democrat Liberal şi-a asigurat deja cel puţin o majoritate virtuală în Parlament. Formula PDL - UDMR - minorităţi - independenţi are în clipa de faţă o majoritate parlamentară de 239 de senatori şi deputaţi.
Acest lucru a devenit posibil după demisia câtorva parlamentari ai Partidului Social Democrat şi Partidului Naţional Liberal.
Pentru învestirea unui Guvern de către Parlament e nevoie de 236 de voturi favorabile, ceea ce înseamnă că virtuala majoritate amintită are deja cu trei voturi mai mult.
Între timp, negocierile dintre partide par să se fi blocat chiar înainte de a fi început. Liberalii sunt dispuşi să discute cu PDL, dar pun o condiţie pe care democrat-liberalii o resping : postul de prim-ministru să revină PNL sau unei personalităţi independente.
Preşedintele PDL, Emil Boc a declarat că formaţiunea sa îşi menţine decizia de a avea premierul în viitorul Guvern. Prim-ministrul interimar speră ca PNL să dovedească înţelepciune în acest sens, altfel majoritatea urmând să fie constituită împreună cu UDMR, grupul minorităţilor şi al independenţilor.
PDL are în prezent 166 de deputaţi şi senatori, UDMR are 31, grupul minorităţilor - 18 deputaţi, iar din grupurile de independenţi fac parte în urma demisiilor de luni şi de marţi 16 deputaţi şi opt senatori.
La rândul lor, PNL şi PSD+PC au 78, respectiv 153 de par