Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti (ASE) a fost ieri gazda lansării unui parteneriat cu SAS România, prin înfiinţarea unui Centru de Excelenţă SAS în cadrul Academiei. Acest Centru se află sub coordonarea Catedrei de Statistică şi Econometrie în colaborare cu Catedra de Informatică Economică. Potrivit reprezentanţilor mediului academic, evenimentul reprezintă o dovadă a bunei colaborări între mediul academic şi cel de afaceri.
La reuniunea de ieri a fost prezent rectorul ASE, prof. univ. dr. Ion Gh. Roşca, alături de profesori, studenţi, masteranzi şi experţii SAS. "Acest eveniment este unul extrem de important pentru statistica economică, precum şi pentru statistica din România. Înfiinţarea Centrului de Excelenţă SAS în cadrul Catedrei de Statistică şi Econometrie este o dovadă a preocupărilor noastre în ceea ce priveşte acest domeniu. Activitatea statistică de astăzi se desfăşoară eficient utilizând SAS, tocmai de aceea am promovat SAS ca un Centru de excelenţă în cadrul catedrei şi ulterior a chemat la discuţii reprezentanţii companiei", a declarat Vergil Voineagu (foto), profesor în cadrul Catederei de Statistică şi Econometrie şi, totodată, preşedinte al Institutului Naţional de Statistică (INS). Potrivit acestuia, structura şi conţinutul curriculei statistice academice trebuie modificate în conformitate cu nevoile pieţei, precum şi raportându-se la celelalte state europene. În acest context, Voineagu a atras atenţia asupra unuia dintre obiectivele specifice ale proiectului. "Urmărim formarea profesională pentru creşterea calităţii datelor procesate, crearea unui mediu unic de prelucrare a datelor statistice, precum şi aderarea la codul european în ceea ce priveşte statistica".
Grupurile-ţintă ale acestui Centru au în vedere corpul profesorilor din cadrul ASE, studenţi, masteranzi şi doctoranzi ai Academiei, precum şi instituţiile care f