Tabăra de tineret de la Tismana a intrat în administrarea Arhiepiscopiei Craiovei, printr-o Hotărâre de Guvern publicată în Monitorul Oficial săptămâna trecută. Astfel, întreaga bază urmează să fie preluată de lăcaşul de cult din zonă, Mănăstirea Tismana, cu obligaţia de a păstra obiectul principal de activitate. Sursa: Eugen Măruță Direcţia Judeţeană de Tineret (DJT) Gorj a rămas fără unul dintre cele mai importante obiective ale sale, după ce Guvernul a decis să o treacă din administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, în administrarea Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional.
Trecerea efectivă a imobilului, folosit până în această vară pentru a asigura cazarea grupurilor de elevi şi tineri, a fost făcută de la Direcţia Judeţeană pentru Tineret Gorj, la Arhiepiscopia Craiovei, în subordinea căreia se află Mănăstirea Tismana vecină cu domeniul taberei.
Potrivit Hotărârii de Guvern numărul 1.489, intrată deja în vigoare, a fost luată decizia ca noul administrator să utilizeze clădirea „numai în scopul organizării de tabere şcolare, cu respectarea standardelor de calitate privind desfăşurarea activităţilor specifice”, se spune în Hotărârea de Guvern aprobată în data de 25 noiembrie.
Personalul unităţii, „în ceaţă”
Reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Tineret Gorj au fost puşi practic în faţa faptului împlinit, după ce ani de zile s-au luptat să păstreze tabăra, însă în cele din urmă au rămas fără unul dintre cele mai importante obiective, alături de tabăra de tineret de la Săcelu. Doina Marica, directoarea DJT Gorj, nu ştie ce se va întâmpla cu personalul unităţii, însă speră ca acesta să fie menţinut de noii administratori, deşi Hotărârea de Guven nu face nicio menţiune în acest sens.
Tabăra de la Tismana are o capacitate de cazare de 80 de locuri, iar în sezon este rezerv