Grupul Renault va cumula in 2008, potrivit directorului general al Automobile Dacia Francois Fourmont, o cifra de afaceri de 3 miliarde de euro din activitatile desfasurate pe plan local.
"Avem acum un sistem industrial complet, incepand de la dezvoltare, productie si pana la vanzari, iar cifra de afaceri a companiei va atinge 3 miliarde de euro in acest an", a spus Fourmont. El a amintit ca Dacia reprezinta al doilea brand pentru Renault, iar Romania este a sasea tara ca importanta comerciala pentru grup.
Renault detine in Romania Uzina de Automobile Dacia, o uzina pentru trenurile de rulare si una pentru cutii de viteze, centrul de export de colectii dezasamblate (ILN) si centrul de cercetare tehnologica Renault Tehnologie Roumanie. Productia Dacia este estimata sa depaseasca 250.000 de unitati pana la finalul anului, dupa ce in primele opt luni au fost asamblate 165.000 de autovehicule. "Din cele 3 miliarde de euro, Dacia nu reprezinta mai mult de 2,5 miliarde de euro. Diferenta este realizata de celelalte uzine din platforma industriala", a explicat Constantin Stroe, vicepresedintele companiei.
In 2007 Automobile Dacia a consemnat o cifra de afaceri de 2,07 miliarde de euro. Cresterea afacerilor pana la 2,5 miliarde de euro pentru 2008 a fost explicata de oficialii Dacia printr-un plus de productie de circa 35.000 de unitati fata de anul trecut, precum si prin cresterea exporturilor de colectii CKD (masini dezasamblate).
"Greva ne-a dat inapoi cu productia a aproximativ 15.000 de unitati, care au fost recuperate pe parcurs. In plus avem si exportul ILN care a crescut in acest an si in primele 8 luni am livrat 375.000 de unitati", a spus Stroe.
Pentru anul viitor, potrivit datelor furnizate, este programata o productie de 400.000 de unitati, circa 120.000 urmand sa fie comercializate pe piata interna. Francois Fourmont a precizat ca d