Producătorul de echipamente de frânare Autonova Satu-Mare intenţionează să-şi extindă activitatea pe segmentul componentelor pentru aparate electrocasnice, dependenţa de industria auto făcând firma vulnerabilă în faţa instabilităţilor din acest domeniu. "Dacă o firmă are afaceri în mai multe domenii, scad şansele unui colaps total pe vreme de instabilitate economică, precum cea pe care o traversează acum sectorul auto. De aceea, intenţionăm să dezvoltăm o linie de producţie în serie pentru repere presate la rece pentru aparate electrocasnice", a declarat directorul producătorului de sisteme auto de frânare, Cristian Şuteu, citat de Mediafax. El a precizat că proiectul de extindere a activităţii se află în faza de ofertare cu potenţialii clienţi.
"Dacă vom intra şi pe piaţa componentelor non auto, nu înseamnă că vom ieşi din producţia pieselor destinate domeniului pentru care lucrăm de atâta timp. Mai mult de atât, pe termen lung, Autonova are în vedere dezvoltarea de relaţii cu noi constructori de automobile", a spus reprezentantul Autonova. Scăderea comenzilor determinată de declinul vânzărilor auto a coborât cifra de afaceri a Autonova cu 33% în acest an, faţă de 2008, la 5,7 milioane euro. Pentru 2010, firma se aşteaptă la o reducere cu câteva procente a afacerilor.
Autonova are 190 de angajaţi şi produce sisteme de frânare hidraulice pentru Automobile Dacia şi Renault Industrie Roumanie.
Firma din Satu Mare, înfiinţată în anul 1974, are ca obiect de activitate fabricarea de echipamente de frână.
Acţionarii companiei sunt firma Nova Invest - 17,48%, Stiop Trandafir - 19,35%, Haiduc Ioan - 10,26%, Mureşan Petre - 9,74%, Rodica-Ana - 7,53% şi alţi acţionari persoane fizice 35,61%.
Producătorul de echipamente de frânare Autonova Satu-Mare intenţionează să-şi extindă activitatea pe segmentul componentelor pentru aparate electr