* aceasta este suma pe care Consiliul Judeţean o va aloca pentru materializarea "Programului de îmbunătăţire a calităţii mediului prin împădurirea terenurilor agricole degradate"
Consiliul Judeţean a aprobat ieri proiectul de hotărâre privind asocierea judeţului Brăila cu Unitatea Administrativ Teritorială Surdila Găiseanca, în vederea implementării programului de reconstrucţie ecologică forestieră a terenurilor agricole degradate din comuna sus-menţionată. Programul are ca obiective principale îmbunătăţirea calităţii mediului şi combaterea schimbărilor climatice prin limitarea deşertificării.
Conform unui calcul estimativ făcut de preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, 40 miliarde lei vechi se vor duce din "puşculiţa" Consiliului Judeţean pentru materializarea acestui demers. Cu privire la acest fapt, pedelistul Ion Ştefan a propus un sistem managerial bazat pe asumarea responsabilităţii pentru "orice bucăţică de frunză" din partea firmei care va planta pădurea: "Domnu' preşedinte, eu propun ca, după finalizarea investiţiei, cei care plantează pădurea să se şi îngrijească de ea, să supravegheze orice bucăţică de frunză, să răspundă de această investiţie de 40 de miliarde, pentru ca, la anul, când vom număra cele 40 de miliarde în copaci, să nu ne trezim doar cu câteva sute de copaci, iar restul să ardă prin sobele oamenilor". Tot pe marginea acestui subiect, a luat cuvântul şi Vasile Datcu, membru al PNL Brăila. În opinia lui, toate terenurile abandonate din localitate ar trebui să intre în proprietatea CJ. "Domnu' preşedinte, eu cred că pe viitor ar trebui să analizăm ipoteza ca toate terenurile abandonate, indiferent de proprietarul lor, să intre în domeniul Consiliului, pentru ca CJ-ul să le împădurească", a declarat Datcu. * aceasta este suma pe care Consiliul Judeţean o va aloca pentru materializarea "Programului de îmbunătăţire a calităţii med