Eu cred ca domnul Crin Antonescu n-are televizor. Mă gândesc că poate nici radio n-are. Poate nu citeşte ziare, nu se uită pe internet. Poate că prietenii, apropiaţii, rudele sau colegii de partid nu-i spun. Altminteri, ar fi aflat. Ar fi aflat că Traian Băsescu a câştigat alegerile. România are un preşedinte. Votat, numărat şi validat.
Alegerile, aşadar, s-au terminat. Gata. Toată acea foială inutilă şi stupidă, numită politicos “campanie electorală”, a luat sfârşit. Acum, ceea ce a mai rămas din ţară, trebuie guvernat. Ăsta, în cazul în care domnul Antonescu a uitat, era şi scopul alegerilor: guvernarea. Asta era şi finalitatea campaniei, asta este şi utilitatea politicii. Ăsta este şi sensul acestei patime generale care ne-a făcut să ne suspectăm unii pe alţii, ba chiar să ne urâm o vreme între noi. Prin urmare, am ajuns, iată, la momentul guvernării. Dar ajunşi aici, ce constatăm?
Păi constatăm că domnul Crin Antonescu spulberă iluzia. Constatăm că acest om inteligent, bun vorbitor, încă tânăr şi binecrescut dă semne de prostie. |n faza asta să-i spunem doar prostie politică şi să sperăm că nu s-a molipsit de la Geoană de prostie generală. Domnul Crin Antonescu dă dovadă de prostie politică pentru că ignoră nu doar sensul legitim al guvernării, adică instalarea partidului său în ecuaţia puterii, dar ignoră şi contextul delicat şi urgenţa unei guvernări stabile, cu o majoritate solidă. Mai ignoră, în plus, relativismul caracterului în politică, adică neobligativitatea aproape obligatorie de a-ţi ţine cuvântul atunci când situaţia s-a schimbat.
Pe scurt, se face că nu vede sau, mai rău, chiar nu vede că a mai sta la braţ cu Geoană începe să devină periculos. |ntre turul unu şi turul doi combinaţia a avut o raţiune acceptabilă, compromisul a avut sens. Dar acum nu mai are absolut niciunul. PNL a vărsat destul sânge pentru o cauză care acum nu mai