Dupa consfintirea de catre Curtea Constitutionala a rezultatului alegerilor in urma caruia PSD a pierdut presedintia, la social-democrati spiritele dau in clocot. Perspectiva opozitiei ii determina pe unii lideri sa ceara socoteala: cum s-au putut pierde alegerile pe care PSD le-a avut in mana?
"Presa si colegii din partide asteapta sa curga sange in PSD, vor nume grele pe tava si decizii spectaculoase si va spun ca poate asa va fi", a rezumat ieri situatia Gheorghe Nechita, vicepresedinte al partidului.
Inca de luni seara, iesit din amorteala, Ioan Rus, fostul sef al asa-numitului grup de la Cluj (acum simplu membru al PSD), i-a cerut lui Mircea Geoana sa-si depuna mandatul si sa incerce sa-l recastige intr-un congres cu o alta echipa din care sa nu faca parte Marian Vanghelie sau Viorel Hrebenciuc (cel care a condus campania lui Geoana).
Fostul vicepresedinte al PSD Vasile Dincu (care face parte din acelasi grup cu Rus) afirma si el ca Mircea Geoana va trebui sa faca o dezbatere in partid, apreciind ca trebuie discutata situatia grupului care il sustine la varful PSD si ca, daca va candida pentru sefia formatiunii, va trebui sa-si schimbe echipa.
Adrian Nastase, fost premier, a admis ca partidul a intrat din nou "pe drumul desertului", intrebandu-se, in aceeasi vreme: "Cati vor rezista?". Desi spune ca Geoana are merite, Vasile Dancu adauga ca actualul lider nu va putea sa-si sustina in partid o noua candidatura venind cu aceeasi echipa. Or, sunt nume grele in partid care au stat alaturi de Geoana in aceste alegeri si nu este vorba doar despre Vanghelie sau Hrebenciuc. Or, cei contestati au si ei o mare influenta cum influenta au si cei care ii contesta, cum ar fi Nechita, Rus, Ilie Sarbu sau fostul secretar general al partidului Miron Mitrea. Si fiecare isi apara influenta lui.
Geoana a declarat ca analiza interna cu privire la cauzel