Dupa 20 de ani de capitalism, presa romaneasca este atat de nefocusata incat in loc sa strige in aceste zile despre oamenii care raman fara locuri de munca din companii de stat sau private aflate in mari dificultati financiare are pe prima pagina fie povesti care oricum raman nedescurcate despre Revolutie, fie despre nesfarsite galcevi politice.
Dar ce fac Guvernul si BNR cand este evident ca increderea consumatorilor in economie s-a prabusit si oamenii nu numai ca amana achizitii de masini, case si computere, ci si mananca si se imbraca cu 20-30% mai putin decat anul trecut, trimitand in insolventa retele de supermarketuri alimentare sau magazine de pantofi si de ciorapi?
Redactorii Ziarului Financiar i-au intrebat ieri si pe oficialii BNR si pe cei ai guvernului ce face statul pentru a opri sirul insolventelor, care a ajuns si la cei cu cifre de afaceri de sute de milioane de euro si mii de angajati, dintre care multi cu capital romanesc?
"Intrebati FMI-ul", "Nu va putem spune nimic pana nu se instaleaza un nou guvern" (de parca atunci cand vor fi la guvernare vor sti) - au fost raspunsurile.
Nici macar un cuvant care sa arate ca sunt preocupati de aceasta situatie.
Inaltii oficiali ai statului roman ridica din umeri. Asta e, oamenii platiti de stat sa tina echilibrul acestei economii ridica din umeri si nu rostesc un cuvant despre cea mai grava situatie in care se afla sute de companii romanesti cu dificultati de plata in ultimele luni - insolventa.
Dar la ce ne putem astepta cand nu numai politicienii (de inteles, in campanie electorala), dar si cei mai inalti oficiali ai Bancii Nationale au pariat ca vom avea crestere economica in 2009 pana in luna mai a anului trecut?
Cand in continuare inflatia este cea mai importanta preocupare pentru Consiliul de Administratie al institutiei de pe Strada Doamnei, asa incat dobanzile la