Criza din Statele Unite ale Americii este departe de a se fi terminat. Chiar dacă Produsul Intern Brut a început să crească, şomajul reprezintă o ameninţare extrem de mare. Deşi rata medie a şomajului american este undeva aproape de 10%, există unele oraşe în care cotele sunt alarmante. Un exemplu ar fi oraşul Detroit, unde aproape jumătate dintre locuitori nu au loc de muncă. Conform informaţiilor apărute în publicaţia "Detroit News" cifrele oficiale arată un şomaj de 27%,
Criza din Statele Unite ale Americii este departe de a se fi terminat. Chiar dacă Produsul Intern Brut a început să crească, şomajul reprezintă o ameninţare extrem de mare. Deşi rata medie a şomajului american este undeva aproape de 10%, există unele oraşe în care cotele sunt alarmante.
Un exemplu ar fi oraşul Detroit, unde aproape jumătate dintre locuitori nu au loc de muncă. Conform informaţiilor apărute în publicaţia "Detroit News" cifrele oficiale arată un şomaj de 27%, cifră care ar fi, de asemenea, foarte alarmantă.
27% nu este însă o cifră reală, întrucât o statistică ce ia în calcul şi alţi factori arată că rata şomajului din acest oraş este de aproape 50%. Astfel, raportul oficial nu ia în calcul şomerii care sunt atât de descurajaţi încât au încetat să-şi mai caute de muncă şi nici pe cei care s-au întors într-o instituţie de învăţământ pentru a realiza în viitor o reconversie profesională.
De asemenea, rata oficială a şomajului din statul Michigan este de 12,6%, peste medie, însă rata reală ar putea fi undeva la nivelul de 21%.
SURSA: "Detroit News"