APAPR, asociatia care reprezinta interesele administratorilor de fonduri de pensii private in Romania, va ataca in instanta in perioada urmatoare decizia data recent de CSSPP, arbitrul pietei pensiilor private, care schimba legislatia privind regulile de repartizare aleatorie a participantilor in sistemul pensiilor private obligatorii, a declarat joi pentru HotNews.ro, Crinu Andanut, presedintele asociatiei. Asociatia a cerut un punct de vedere din partea Consiliului Concurentei, autoritatea de Concurenta reclama ca nu i s-a cerut cum era normal un aviz fata de acest proiect, iar seful CSSPP sustine ca subiectul este in afara competentelor Consiliului Concurentei.
"In masura in care Consiliul Concurentei se va exprima vor fi luate si masurile in consecinta. Evident insa administratorii care sunt afectati isi vor cere drepturile pe cale legala, indiferent de ce spune Consiliul Concurentei. Urmeaza sa atacam in instanta aceasta decizie, asteptam totusi pentru ca nu tinem neaparat sa fim in conflict administrativ cu CSSPP. Va pot spune insa ca membrii APAPR au votat "in corpore" atacarea acestei norme a Comisiei. Deocamdata mai suntem inca in discutii cu CSSPP si speram sa-si dea seama ca este o greseala", a declarat pentru HotNews.ro Crinu Andanut, presedintele APAPR si director general al Allianz-Tiriac Pensii Private.
APAPR, ING Fond de Pensii si alti administratori au apelat la Consiliul Concurentei
Andanut a marturisit ca imediat dupa decizia data de CSSPP, APAPR ca si cativa dintre administratorii afectati au facut o sesizare la Consiliul Concurentei.
"Este o sesizare pentru solicitarea unui punct de vedere din partea Consiliului Concurentei, pentru ca o asemenea masura a mai solicitat CSSPP si la inceputurile sistemului de pensii private in Romania si Consiliul Concurentei s-a exprimat si a decis ca o asemenea masura nu est