După ce au cucerit industriile şi apoi casele oamenilor, roboţii devin din ce în ce mai emoţionali şi se lansează în toate domeniile artistice. Noile generaţii cântă la diferite instrumente, participă la jocuri sportive, dansează şi joacă teatru, devenind compania ideală pentru orice om. Excentricii pot comanda deja roboţi care îi imită perfect, în mărime naturală. Cei singuri pot chiar să-şi cumpere o iubită-robot, cu 17.000 de dolari. Există deja perechi de robo�
După ce au cucerit industriile şi apoi casele oamenilor, roboţii devin din ce în ce mai emoţionali şi se lansează în toate domeniile artistice. Noile generaţii cântă la diferite instrumente, participă la jocuri sportive, dansează şi joacă teatru, devenind compania ideală pentru orice om. Excentricii pot comanda deja roboţi care îi imită perfect, în mărime naturală. Cei singuri pot chiar să-şi cumpere o iubită-robot, cu 17.000 de dolari. Există deja perechi de roboţi care se sărută, iar programatorii lor spun că modelele din următoarea generaţie vor interacţiona similar cu oamenii.
capital.ro continuă azi seria de articole despre cele mai importante proiecte de robotică din ultimii ani, privite din perspectiva impactului pe care îl vor avea asupra vieţii de zi cu zi a consumatorului final. Proiectele se concentrează pe înbunătăţirea interacţiunii om-maşină şi au ajuns la interfeţe atât de prietenoase încât cercetătorilor le este greu să nu se raporteze la creaţiile lor ca la oameni. Roboţii viitorului nu sunt priviţi ca obiecte, ci ca fiinţe independente cărora avem tendinţa să le acordăm din ce în ce mai multă autonomie. De aici, necesitatea rezolvării unor probleme de ordin etic, care au încins comunitatea ştiinţifică, de ordin juridic, în SUA şi Japonia existând dezbateri despre necesitatea reglementării acestui domeniu, şi de ordin uman.
Principalele caracteristici ale roboţi