În Sala Mare a Prefecturii are loc vernisajul unei expoziţii documentare, urmat de manifestări artistice şi prezentări tematice, iar pe 20 decembrie, partea adoua a manifestării, are loc prezentarea proiectului „Un grec, doi greci, trei greci...Braila".
Ziua Naţională a Minorităţilor din România se sărbătoreşte şi la Brăila. Organizatorii evenimentului, Prefectura, Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităţilor Naţionale, Direcţia Judeţeană a Arhivelor Naţionale, Consiliul Judeţean, Biblioteca „Panait Istrati" şi Muzeul Brăilei s-au decis să desfăşoare împreună o suită de activităţi care să marcheze Ziua Minorităţilor.
Astfel, pe 17 decembrie, de la ora 11.00, în Sala Mare a Prefecturii va avea loc, în primă fază, vernisajul unei expoziţii documentare, urmat de manifestări artistice şi prezentări tematice. De asemenea, reprezentanţii minorităţilor vor participa la un colocviu, unde vor avea ocazia să prezinte un scurt istoric al comunităţilor.
Elevii de la Şcoala „Anton Pann" îi vor încânta pe cei prezenţi cu scenetă „Fraţi de cruce", iar la final, Corul „Trison" al Liceului „D. P. Perpessicius", condus de prof. Maricia Lupu, va cânta o suită de colinde.
„Brăila a fost întotdeauna un oraş multietnic, cosmopolit"
Brăila a fost şi a rămas un oraş cosmopolit, unde toleranţa faţă de celelalte etnii reprezintă una din valorile primordiale. La începutul secolului XX, circa 40% din populaţia Brăilei o acopereau străinii. Acum, la o populaţie de aproape 375.000, toţi etnicii din municipiu şi judeţ numără 11.000 de persoane.
„Aceste activităţi sunt foarte bine venite. Într-un fel, ele reunesc toate minorităţile într-o singură acţiune. Ei îşi pot prezenta realizările şi doleanţele. Brăila a fost întotdeauna un oraş multietnic, cosmopolit şi denotă totodată caracter pacifist", a punctat Ion Volcu, şef serviciu în cadrul Bibliotecii Jud