Filiala grupului Eurocopter din România a finalizat luna aceasta cea de-a 50-a livrare a unui aparat de zbor din familiile Puma şi Super Puma, lucrările de revizie, mentenanţă şi reparaţii capitale fiind realizate în cadrul depoului de la Braşov, notează compania într-un comunicat. "Capacitatea industrială curentă a Eurocopter România permite repararea simultană a 8 elicoptere de talie mijlocie de tip Puma sau Super Puma pe an. În plus, pe piaţa locală, Eurocopter România continuă să îşi dezvolte activităţile de suport pentru elicopterele de tip EC135 şi Dauphin - utilizate de către autorităţile statului român, alături de comercializarea şi activităţile de revizie/reparaţii ale aparatelor ce aparţin noii generaţii de elicoptere, destinate clienţilor civili - români şi din ţările învecinate", se mai arată în document. Potrivit acestuia, Eurocopter România a majorat anul acesta numărul angajaţilor de la 97 la 112, compania luând în calcul chiar triplarea numărului de angajaţi pe termen mediu. "În consecinţă, pentru a putea răspunde nevoilor viitoare, capacităţile actuale ale companiei ar putea fi extinse semnificativ dacă negocierile cu IAR Braşov se concretizează înainte de sfârşitul anului", susţin reprezentanţii Eurocopter România.
Eurocopter România şi-a început activitatea în 2004, şi a ajuns în prezent principalul centru de competenţe la nivel mondial al grupului Eurocopter, pentru mentenanţa acestor familii de elicoptere. Majoritatea comenzilor provin în urma contractelor militare câştigate în întreaga lume: Africa, Europa, Orientul Mijlociu, America de Sud şi Asia. Astfel, în mai puţin de 5 ani, Eurocopter România a devenit unul dintre cei mai importanţi actori din industria aeronautică românească.
Filiala grupului Eurocopter din România a finalizat luna aceasta cea de-a 50-a livrare a unui aparat de zbor din familiile Puma şi Super Puma,