Noile contracte-cadru impuse de furnizorul de gaze craiovenilor obligă asociaţiile să se ocupe de citirea contoarelor, transmiterea indexului echipamentului de măsurare şi încasarea plăţilor. Activităţi prestate până acum de angajaţii GDF Suez (fostul Distrigaz Sud) cad în sarcina asociaţiilor.
Prevederile contractului de furnizare a gazelor naturale îi nemulţumesc pe administratorii asociaţiilor de locatari, puşi în situaţia să presteze serviciile angajaţilor furnizorului de gaze naturale în Craiova, GDF Suez. Cuprinsul noilor prevederi îi bagă în ceaţă pe cei de la asociaţii, care nu ştiu cum ar fi mai bine să aleagă, facturarea pe baza estimării consumului sau a consumului efectiv, în urma transmiterii indexului autocitit, obligaţi fiind ca la luarea deciziilor să ţină seama şi de părerea locatarilor. Totodată, asociaţiile se întreabă dacă opţiunile lor trebuie să aibă un caracter unitar la nivelul oraşului. Adică toate cele aproximativ 400 de asociaţii de proprietari şi locatari din Craiova aleg o modalitate de facturare sau diferenţiat.
„Cei de la gaze ne-au trimis prin poştă noile contracte. Noi trebuie acum să citim contoarele de la fiecare scară de bloc, să transmitem indexul şi apoi să calculăm şi să facem încasările. Asta cădea în sarcina agenţilor de la gaze, până acum. De unde ştiu eu că fac o citire corectă? Nu ne explică nimic cei de la gaze. Trebuie să mergem la sediu să întrebăm, fiindcă nu ştim ce să alegem: un consum estimativ sau autocitirea în fiecare lună. Dacă la regularizare mă trezesc cu un consum foarte mare şi îmi sar oamenii în cap?“, este de părere preşedintele Asociaţiei nr. 2 Brazda lui Novac, Dumitru Mihai.
Altă nemulţumire a asociaţiilor este că furnizorul de gaze calculează consumul de gaze al locatarilor în megawaţi/oră, deşi aparatele înregistrează consumul în metri cubi.
Abuz
Reprezentan