La Maratonul Internaţional Bucureşti 2009 graficianul s-a clasat pe locul 17 din 500 de participanţi, concurând sub sloganurile „E dreptul lui la viaţă!“ şi „Stop abandonului“.
Când era mic, desena, alerga şi se juca printre căţei, ca orice copil. Şi-a păstrat inocenţa şi acum, chiar dacă între timp oamenii şi întâmplările au tulburat feeria din primii ani. „Am început să desenez pe pereţi, calul fiind mereu sursa de inspiraţie“, îşi aminteşte Florin. Aşa a ajuns să meargă la cursurile de la Casa Pionierilor, la Liceul de Artă Marin Sorescu şi apoi să treacă puntea ca să îi înveţe pe copii secretele artei. „Am fost profesor un an în Filiaşi, Bâlta, Răcari. Aveam de mers 5-6 kilometri din gara Filiaşi până la Bâlta. Seara alergam să prind trenul“, mărturiseşte Florin.
Respect pentru orice formă de viaţă
Ştia că e rezistent şi era convins că alergatul e cel mai ieftin şi rapid mod de a ajunge undeva. Aşa că, la 29 de ani, a început să alerge constant, iar în 2008 a participat la prima ediţie a Maratonului Internaţional Bucureşti. Încolţise deja dorinţa de a concura pentru cauza animalelor, însă a reuşit abia la ediţia de anul acesta, cu sprijinul vicepreşedintei Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor, Carmen Arsene. „Am vrut să transmit vehement acest mesaj: ar trebui ca omul să aibă respect faţă de orice formă de viaţă. Nu e nimeni obligat să iubească animalele, avem însă obligaţia morală să nu le facem rău“, spune Florin Grădinaru. Este dezamăgit să vadă că în Craiova există doar zece-douăzeci oameni care investesc suflet, timp şi bani pentru a îngriji animalele abandonate. „Câinii şi caii sunt bătuţi, chinuiţi, nemâncaţi şi suportă totul cu demnitatea lor caracteristică. Eutanasierea nu e o soluţie. Nimeni nu are puterea să ia astfel de decizii“, spune Florin.
Are nevoie de sponsorizare
Este bucuros că mesajul