Atât valorează cele 192 de tone de sare pe care societatea Rosal spune că le-a utilizat într-o singură noapte pe străzile oraşului. Consilierii locali sunt nemulţumiţi de modul în care Rosal gestionează problema deszăpezirii străzilor din Baia Mare şi de sumele pe care societatea le poate cere de la Primărie.
Rosal a raportat ieri Consiliului Local Baia Mare că a împrăştiat 192 de tone de sare, în ultimele 24 de ore, pe principalele artere ale oraşului şi pe drumul care leagă Baia Mare de Firiza. Ţinând cont că o tonă de sare costă 145 de lei, cu tot cu TVA, rezultă că doar pentru o zi de dezăpezire Primăria trebuie să plătească o factură de 27.840 de lei. Consilierii locali sunt revoltaţi de suma vehiculată şi o consideră jegmăneală curată. „În total, ar fi vorba despre 1.600.000 de metri pătraţi de reţea de drumuri. Nu înţeleg de unde au scos ei asemenea cifre", a declarat consilierul local Vasile Vlaşin.
Acesta este cu atât mai indignat de suma prezentată cu cât, în întreg judeţul, s-a împrăştiat, în ultimele 24 de ore, 585 de tone de material antiderapant pe aproximativ 750 de kilometri. „S-a folosit un amestec de nisip şi sare pentru a evita eventualele accidente. O tonă de sare costă 145 de lei, cu tot cu TVA", a afirmat Tiberiu Tulici, şef Serviciu Producţie din cadrul SC Drumuri şi Poduri SA.
Totodată, consilierii locali spun că în Baia Mare traficul e mult mai intens în preajma sărbătorilor, iar stradul de omăt oricum se topea în cele din urmă. „În oraş, stratul de zăpadă nu a depăşit doi centimetri. Pur şi simplu vor să ne jecmănească", a explicat Vlaşin. „În plus, pe lângă cele 192 de tone de sare, suportăm şi costurile benzinei şi salariile celor care împrăştie materialul antiderapant", a continuat acesta revoltat.
Rosal spune că suma este justificată
Pe de altă parte, Sergiu Hossu, directorul general a