Iarna e anotimpul in care ne bucuram de zapada, dam si primim cadouri si cantam impreuna colinde. Insa iarna mai e si anotimpul in care temperaturile scazute ne aduc si musafiri nepoftiti in casa: soriceii.
Si uneori, oricat am incerca, nu putem scapa de ei. Iata cateva modalitati eficiente, prezentate de Times Online, prin care micile rozatoare nu iti vor mai da batai din cap.
Cum previi?
Fii atent la semne ale prezentei soarecilor
Incearca sa identifici prezenta soarecilor cat mai curand posibil. Cauta in bucatarie, unde e cel mai probabil sa gasesti urme ale acestora. Cel mai probabil vei gasi urme ale acestora in spatele frigiderului, o sursa pretioasa de apa pentru soareci. Verifica si cablurile, care daca vor avea urme de dinti pe ele inseamna ca ai o problema.
Asigura-te ca nu ai gauri in pereti
Chiar inainte de instalarea iernii ar trebui sa te asiguri ca nu ai gauri in peretii casei sau fisuri pe unde ar putea sa intre apa.
Asigura-te ca nu ai nici macar gauri mici pentru ca un soarece adult are nevoie de o gaura de 10 milimetri ca sa intre, iar un pui de o gaura de doar 6 milimetri.
Pastreaza-ti gradina curata
Curata copacii si taie crengile care ajung la burlane si jgheaburi - acestea reprezinta o alta intrare pentru soricei.
Totodata, daca ai lemne depozitate in curte esti in mare pericol sa iti apara musafiri nepoftiti in casa, pentru ca acesta este locul lor preferat.
Nu lasa firmituri pe jos
Soarecii au nevoie doar de 3 grame de mancare pe zi, asa ca daca lasi doar cateva firimituri de paine pe jos le asiguri un trai imbelsugat. Fa curat in mod regulat sub cuptor si in spatele aparatelor electrocasnice unde ramn cel mai adesea resturi de mancare. De asemenea, incearca sa cureti si portiunea de sub dulapurile din buc