Tânărul timişorean este membru fondator al clubului Alternative TM, care reuneşte oameni pasionaţi de tot ceea ce înseamnă munte.
Andrei Simu îşi dedică o mare parte a timpului său liber sportului, în principal „climbing & mountaineering”. „Pasiunea pentru căţărare a venit ulterior pasiunii pentru mersul la munte. Sala este un mod de antrenament, normal că prefer oricând căţăratul pe munte. Însă sala oferă cadru pentru competiţii, iar în plan sportiv, pur competiţional, are valoarea ei”, a spus tânărul bănăţean.
Mardale, cum îi spun prietenii, a început să ia căţărarea în serios odată cu înfiinţarea clubului Alternative TM, însă practică şi alte activităţi legate de munte. „De vreo 11 ani am început căţărarea, iar mai serios de cam şapte. N-am căutat să devin un căţărător foarte bun, încerc să-mi cresc nivelul tot timpul, însă pe mai multe planuri, nu doar la asta. Cu bicicleta, la schi, tot ce ţine de munte. Iar dacă nu îţi dedici tot timpul unei anume activităţi, nu poţi să ajungi în vârf, dar poţi deveni mai bun,în timp”, este de părere Andrei Simu, care este de meserie inginer de software.
Clubul pasionaţilor de munte
Alternative TM a fost fondat în 2002, iar Andrei Simu a fost chiar primul preşedinte. „Clubul a fost creat ca o alternativă. Oferă un cadru în care tinerii şi nu numai pot să practice sporturi de munte, să facă schimb de experienţă. În timp, a devenit un pol foarte important în ţară, pentru că efectiv funcţionează ca un club, nu doar pe hârtie. Are membri din ce în ce mai mulţi, oameni care fac lucruri interesante pentru comunitatea din toată ţara. Sunt mai multe cluburi în ţară, însă majoritatea se rezumă la activităţi pe plan local, de mică anvergură, pe când noi organizăm evenimente, facem expediţii şi ne-am câştigat astfel un renume”, a spus timişoreanul.
Clubul căţărătorilor organizează constant acţiun