„La BPN-ul de luni nu m-a întrebat nimeni dacă am votat aceasta propunere în BPJ. Şi oricum, au acceptat propunerea mea. Am hârtia la partid, am primit-o pe fax"
Propunerea lui Mircea Banias, preşedintele interimar al organizaţiei judeţene a Partidului Democrat-Liberal, de a reduce numărul membrilor din Biroul Permanent Judeţean a fost formulată în afara prevederilor statutului.
Potrivit unor surse din cadrul partidului, modul în care Banias a dus propunerea la Bucureşti nu a avut nici în clin nici în mânecă de-a face cu statutul. Ba mai mult, Biroul Permanent Judeţean ar fi trebuit să aprobe propunerea şi să-l mandateze pe preşedintele interimar să prezinte noul Birou Permanent Judeţean în faţa celui naţional, spre aprobare. Statutul PD-L prevede că BPJ poate avea cel mult 29 de membri. Numai că, în mod excepţional, cu acceptul BPN, BPJ-ul de la Constanţa are 36. Şi asta încă din vara anului trecut. Deciziile care privesc viaţa organizaţiei judeţene se iau de către BPJ şi, ca foruri superioare, Consiliul de Coordonare Judeţeană şi Consiliul Director, iar deasupra structurile de la nivel naţional. Când s-a stabilit structura de 36 de membri în BPJ, hotărârea a fost luată de Biroul Permanent Naţional, pentru că structura judeţeană nu avea competenţa de a-şi lărgi componenţa. Biroul Permanent Judeţean nu e în masură pentru a schimba o decizie a BPN, ci doar de a propune. Însă, această propunere trebuia discutată şi votată în BPJ. Preşedintele reprezintă organizaţia, are grijă de implementarea deciziilor, are grijă de coordonare, conducere, dar nu ia decizii care se referă la viaţa de esenţă a organizaţiei. El nu are dreptul de a decide în numele BPJ. Acesta ar fi trebuit să vină în faţa BPJ să spună că el consideră că este momentul oportun de a se reveni la formula statutară a BPJ.
„Nestatutară, nedreaptă şi distructivă"
„În prima etapă ar fi tr