La cererea Comitetului Naţional pentru Gripă, Ministerul Sănătăţii intenţionează să pună în aplicare, în perioada imediat următoare, noi măsuri pentru limitarea îmbolnăvirilor cu gripă nouă. În acest sens, încă de marţi, 15 decembrie a.c., s-a extins campania de vaccinare la întreaga populaţie. Prioritate la vaccinare vor avea categoriile de populaţie cu risc major şi anume persoanele cu vârsta de peste 16 ani, care suferă de boli cronice. Vaccinarea se va desfăşura la cabinetele medicilor de familie, iar pentru bolnavii cronici se va putea efectua, în funcţie de posibilităţi, şi în alte unităţi sanitare. (...)
Până la această dată, au fost vaccinate aproximativ 30.000 de persoane din categoriile de risc. „Atragem atenţia personalului medical în ce priveşte responsabilitatea ce îi revine în limitarea răspândirii îmbolnăvirilor. Toţi cei care lucrează într-o unitate sanitară sau într-un cabinet medical au obligaţia de a oferi pacienţilor toate metodele profilact Publicitate ice care le sunt la îndemână“ – a declarat dl prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în cadrul MS.
În România, au fost înregistrate, până la data intrării sub tipar a acestor rânduri, 4.885 de îmbolnăviri cu virusul gripal A/H1N1, dintre care 27 de decese. Cei mai mulţi dintre pacienţi aveau afecţiuni cronice sau prezentau factori de risc.
La cererea Comitetului Naţional pentru Gripă, Ministerul Sănătăţii intenţionează să pună în aplicare, în perioada imediat următoare, noi măsuri pentru limitarea îmbolnăvirilor cu gripă nouă. În acest sens, încă de marţi, 15 decembrie a.c., s-a extins campania de vaccinare la întreaga populaţie. Prioritate la vaccinare vor avea categoriile de populaţie cu risc major şi anume persoanele cu vârsta de peste 16 ani, care suferă de boli cronice. Vaccinarea se va desfăşura la cabinetele medicilor de familie, iar pentru bolnavii cronici