Tânăra arhitect şi designer de interior te învaţă cum să-i creezi pe Moş Crăciun, pe spiriduşi, pe reni şi reînvie tradiţia felicitărilor unicat.
Atrasă de realizarea obiectelor de artizanat încă din copilărie, Irina predă cursuri de confecţionare a ornamentelor pentru bradul de Crăciun.
Personajele de poveste cărora le dă viaţă sunt simbolurile Sărbătorilor, nimeni altele decât Moşul, spiriduşii şi renii. Pentru ornarea bradului ea ţine cont de culorile şi materialele care sunt la modă.
„Fiind vorba de decoraţiuni, vom încerca să experimentăm culori din tendinţele actuale, măcar din curiozitatea de a vedea o alternativă la tradiţia cromatică pe care o ştim prea bine“, spune Irina.
Moş Crăciun în varianta urbană : în negru şi cu bocanci
Hârtia, lemnul, culorile, panglicile şi şnururile sunt accesoriile potrivite pentru realizarea ornamentelor hand-made, ce personalizează spaţiul şi se transformă în cadoul ideal de Sărbători. „Anul acesta, tendinţele decorative de Crăciun sunt în zona de culori naturale, desaturate. Astfel, încercăm să abandonăm sclipiciul şi culorile tari şi să lucrăm cu materiale naturale“, explică tânăra.
Simbolurile clasice ale Sărbătorilor de iarnă pot fi reinventate, astfel încât să iasă din clişee. „Am în spate experienţa ilustraţiilor de cărţi pentru copii. Îmi pot imagina un Moş Crăciun sau un ren în diverse ipostaze. Ar putea să fie un Moş în varianta urbană, îmbrăcat în negru, şi cu bocanci“, zâmbeşte Irina.
Tradiţia Sărbătorilor în roşu şi verde, păstrată
La cursul de podoabe care se desfăşoară zilnic, de la ora 18.30, la sediul Fundaţiei Calea Victoriei din Intrarea Pristolului nr. 3, nu va fi abandonată nici tradiţia.
„De regulă, tendinţele în care predomină movul şi negrul se referă mai mult la amenajarea festivă a spaţiilor publice. În ceea ce priveşte casa, major