Mai citiţi şi: Jurnal din trenul groazeiStudenţii care au luat vacanţă au fost nevoiţi să aştepte chiar şi două ore în Gara de Nord garniturile care ar fi trebuit să îi ducă acasă
Din cauza condiţiilor meteorologice, toate garniturile au plecat cu întârzieri, obligând călătorii să aştepte ore în şir pe peroanele Gării de Nord.
Cei mai nemulţumiţi de situaţie au fost studenţii din provincie care au ales, sau au fost nevoiţi să plece acasă pentru a petrece vacanţa de iarnă. „Eu sunt din Bacău şi chiar trebuie să ajung acasă astăzi. Nu pot amâna plecarea, mai ales pentru că nu mai pot sta în cămin şi nici nu am unde să mă duc în altă parte“, a spus Răzvan, student în anul doi la Agronomie.
Pentru că trenul pe care îl aştepta avea o întârziere de 140 de minute, Răzvan, împreună cu alţi colegi s-a adăpostit într-unul dintre restaurantele din incinta gării pentru a se încălzi.
Pe peron, ca la şezătoare
Nici situaţia studenţilor din Argeş nu a fost mai roz, trenul de Craiova, Săgeata Albastră, care trece şi prin Piteşti, avea o întârziere de 100 de minute. „Asta este, aşteptăm, ce să facem. Aici nu mai putem rămâne, iar şoselele sunt închise, deci singura variantă este să aşteptăm Săgeata“, a explicat situaţia în care se află Alin Popa, student în anul doi la Politehnică.
Nici cei patru colegi şi tovarăşi de drum ai lui nu erau încântaţi de idee, dar erau totuşi optimişti. „Ar trebui să apară, au cam trecut cele 100 de minute. Să sperăm că nu ne fac vreo surpriză şi afişează altă întârziere“, a zis Remus Tulcan, unul dintre colegii lui Alin de la Politehnică.
Pentru a nu pierde timpul degeaba, patru studente moldovence s-au aşezat pe bagaje şi au început să depene amintiri. „Stăm ca la şezătoare, ce să facem...Mai povestim, mai râdem, ne mai trece timpul. Dacă ne enervăm nu rezolvăm nimic oricum“, a glumit Mădălina, o studentă