La Oficiul Registrului Comerţului din Bucureşti se desfăşoară doar trei şedinţe de judecată pe săptămână, urmând ca un magistrat să analizeze 50 de dosare având ca obiect constituire, iar celălalt magistrat să analizeze 100 de dosare având ca obiect înscrieri de menţiuni, se arată într-un răspuns al Registrului la o solicitare formulată de Mediafax. De pe cinci octombrie, judecătorii de pe lângă Registrul Comerţului lucrează cu normă redusă, după un program stab
La Oficiul Registrului Comerţului din Bucureşti se desfăşoară doar trei şedinţe de judecată pe săptămână, urmând ca un magistrat să analizeze 50 de dosare având ca obiect constituire, iar celălalt magistrat să analizeze 100 de dosare având ca obiect înscrieri de menţiuni, se arată într-un răspuns al Registrului la o solicitare formulată de Mediafax.
De pe cinci octombrie, judecătorii de pe lângă Registrul Comerţului lucrează cu normă redusă, după un program stabilit de Tribunalul Bucureşti.
După ce au suspendat greva, magistraţii au decis să-şi normeze activitatea. Reducerea numărului de dosare ce pot fi judecate într-o zi, chiar dacă este vorba de simple formalităţi ca în cazul înregistrărilor de firme, a făcut ca, în prezent, să se acorde termene şi peste un an de zile în cazul lichidării unei societăţi.
Activitatea judecătorului delegat de la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a fost de asemenea redusă de la cinci zile la patru zile, potrivit ONRC.
Totodată, reprezentanţii Registrului amintesc că legislaţia în vigoare stabileşte un termen de trei zile pentru eliberarea a certificatului de înregistrare, şi după caz de cinci zile pentru certificatul de înscriere a menţiunii, calculate de la data înregistrării cererii potrivit dispoziţiilor Codului de procedură civilă, dacă judecătorul delegat nu dispune altfel.
ONRC mai arată că, pentru a rezolva sit