Pofta de comunicare a dat in ameteala, iar nevoia de socializare a condus la o depersonalizare stravezie ca gelul de dus cu extract de aloe vera si bambus de Tahiti.
Parul devine o adiere calda si matasoasa, radiind un volum seducator, care mângâie soptit pielea parfumata si catifelata, privirea sclipeste prin perfectiunea make-up-ului inovativ. Hainele sunt intotdeauna cele care iti definesc cel mai bine personalitatea, iar cercetatorii britanici sau finlandezi iti vor anticipa, de cele mai multe ori, bizareriile. Desigur, trebuie sa incerci sa te cunosti (este foarte important sa te intelegi mai intâi pe tine insuti pentru ca, mai apoi, sa-i intelegi pe altii).
Nimic mai simplu. Orice revista care se respecta are un psihotest. Ii urmezi intrebarile care te vor duce, cu o siguranta de necontestat, catre adevaratul tau caracter. Cât despre hranire, prudenta este o trasatura esentiala: cu orice pret trebuie sa te feresti de E-urile din alimente. Dar, oh, my God!, pericolul e inopinat. Trebuie sa retii ca aliatii sanatatii tale sunt cei care - practic - te tin in viata si care dau un sens piramidei lui Maslow: Bifidus esensis, L. casei Imunitass si Alintaroma. Trebuie sa te supui si sa zâmbesti larg, hollywoodian.
Acestea sunt cliseele lumii contemporane si ar fi fost, intr-adevar, pacat de asa mândrete de spoiala sa nu intre, cu toata seriozitatea, in literatura. I-a luat ceva timp pâna sa fie preluata, ca tema literara, de poezie. Stiindu-li-se prestigiul superficial, temele societatii de consum au fost evitate cu eleganta de scriitorii preocupati mai degraba de esentele tari ale spiritului.
Elena Vladareanu, tânara poeta care pare a fi complet lipsita de lasitate sau macar de menajamentele firesti ale sensibilitatii, vede in banalele indemnuri cu aer publicitar tocmai mecanismele extrem de puternic uniformizante. Lumile interioare d