Colectia Christal de la Dior a reusit sa se impuna intr-un timp foarte scurt drept unul dintre varfurile de lance ale casei care si-a propus sa imbine haute couture cu haute horlogerie. De altfel, de la lansarea, la Salonul de la Basel din 2008, a calibrului Tourbillon si a modelului Dior Christal Améthiste, brandul si-a urmat hotarat strategia de ascensiune catre haute horlogerie, anuntata inca din 2003. Anul acesta, Dior a lansat noi versiuni ale cronografului Dior Christal de 33 si 38 mm, intr-o carcasa din aur roz cu luneta pavata cu diamante si cu o curea din cauciuc alb. Modelul de 38 mm are 76 de diamante, iar cel de 33 mm e impodobit cu 97 de diamante. Ambele modele sunt echipate cu mecanisme quartz ETA.
Tot in 2009 Dior a lansat si un Tourbillon pavat cu diamante (33 carate) si rubine (8 carate), in valoare de un milion de euro. "Acest model e mai putin unisex si mai mult o piesa de haute joaillerie - de altfel e o piesa unica, la pretul de un milion de euro. Dificultatea pe care am intampinat-o aici a fost sa gasim rubine perfecte, care sa se potriveasca exact la nuanta cristalului. Ne trebuia un rosu profund, sange de porumbel, si pana la urma l-am gasit pe fiul unui fost proprietar al unei mine care se inchisese in urma cu 30 de ani si care avea o colectie fabuloasa de rubine siameze pe care a fost de acord sa ni le vanda. Asa s-a nascut acest ceas, pentru calibrul caruia am lucrat cu manufactura Concepto", spune Laurence Nicolas, presedinta Dior Montres. Un alt model de tourbillon, tot din gama Christal, are o curea din piele de aligator si a fost lansat in 15 exemplare.
In cadrul colectiei Masterpieces, Dior a lansat un model denumit Christal Mystérieuse, definit de Laurence Nicola drept "foarte couture si in acelasi timp un triumf al inaltei orologerii asupra limitarilor tehnologice". Piesa mizeaza pe cristal safir atat pentru cadran, c