Desemnarea lui Emil Boc pentru postul de premier, pentru a doua oara, reprezinta lipsa curajului politic a lui Traian Basescu.
Primul mandat al lui Boc, de fix un an, a avut parti bune, masuri si legi care trebuiau adoptate in urma cu ani de zile si cateva realizari concrete, pe care alte guverne nu le-au reusit in patru ani.
Despre realizarile lui Emil Boc sunt convins ca au vorbit destul membrii Guvernului pana acum si nu mai are rost sa le repetam aici.
Dar merita sa punctam cateva dintre nerealizarile fostului premier si, mai ales, cateva dintre masurile anticriza care s-au dovedit a fi cu adevarat impotriva crizei economice. Impozitul minim pe economie sau forfetar a fost aproape un dezastru pe care, culmea, l-au recunoscut inclusiv membrii PD-L ai Cabinetului Boc.
Apoi, programul "Prima casa". Gandit ca o masura care sa relanseze piata imobiliara si tot ce tine de domeniul constructiilor, s-a dovedit a fi in practica o idee paguboasa, care a bulversat mai mult sistemul bancar decat sa ajute tinerii sa isi achizitioneze o locuinta. Ca nu a stimulat cu adevarat economia s-a vazut atunci cand s-a constatat ca singurele "prime case" achizitionate prin acest program au fost cele deja construite.
Executivul condus de Boc a aruncat pe piata pachete peste pachete de masuri anticriza, insa din cele 23 si apoi 32 de masuri, niciuna nu si-a aratat cu adevarat eficienta.
Din mult laudatele investitii in infrastructura s-a ales praful, din moment ce mare parte a banilor care trebuiau sa ajunga in constructii au fost redirectionati catre salarii si pensii.
La sfarsit de an, Executivul condus de Boc a lasat impresia ca in locul unei guvernari ferme si eficiente s-a creat mai degraba o degringolada cauzata de multe decizii contradictorii si multe schimbari ale viziunilor politice.
F