» 17 obiective civile din Dobrogea au fost renovate de catre genistii armatei americane.
» Majoritatea unitatilor scolare reabilitate pe cheltuiala US Army sunt situate in mediul rural, in zone defavorizate.
» Anul viitor, o data cu inaugurarea bazei permanente de la Kogalniceanu, investitiile in beneficiul comunitatilor locale vor fi extinse.
Privite la inceput cu neincredere de majoritatea populatiei si autoritatile locale, mai ales dupa destramarea "visului american" de la Mihail Kogalniceanu, investitiile genistilor US Army pentru renovarea unor cladiri civile si-au demonstrat utilitatea pe timp de criza. Realizate cu fonduri minime de catre genistii US Navy, lucrarile de reamenajare a unitatilor de invatamant si dispensarelor sunt considerate de catre autoritatile locale binevenite, in principal din cauza sararciei bugetelor primariilor. In prezent, nici una dintre autoritatile din localitatile unde au fost sustinute investitii civile nu dispune de fonduri pentru derularea unor investitii similare. "Este foarte bine, mai ales acum, pe timp de criza. Lucrarile au fost realizate de unitatea lor de geniu si sunt de calitate", a precizat Valer Muresan, primarul din Mihail Kogalniceanu.
In comuna americanii au renovat o scoala si o gradinita. De asemenea, Batalionul de geniu apartinand marinei americane (Seebees) a definitivat saptamana trecuta doua proiecte similare: reabilitarea unei crese si a unei gradinite in orasul Navodari. "Sunt analizate si alte proiecte ce ar putea fi derulate intre americani si administratie", a mentionat primarul Nicolae Matei. Localitatea Visterna din judetul Tulcea, sat aflat in imediata apropiere a poligonului Babadag, unde se antreneaza periodic contingentele US Army cantonate la Kogalniceanu, a beneficiat la randul ei de o investitie in reabilitarea si modernizarea unitatii de invatamant, pe li