Băuturile preparate în casă din fructe şi din legume proaspete conţin multe substanţe hrănitoare: vitamine, minerale, enzime şi alţi nutrienţi. Datorită lor, detoxifiază organismul şi ne conferă energie.
1 Vitamine de primăvară
Cocteilurile reprezintă o modalitate de a introduce în alimentaţia zilnică surse de substanţe hrănitoare, fără conservanţi. Terapia trebuie urmată 14 zile. Un cocteil bogat în calciu şi în vitamina C se obţine din pătrunjel şi din asmăţui (câte 260 mg), spanac (260 mg), păpădie (150 mg), cicoare (50 mg) şi portocale (40 mg), procesate electric cu storcătorul.
2 Tinereţe fără bătrâneţe
Cocteilurile verzi sunt foarte utile pentru sănătate, conţinând legume verzi. Se îndulcesc cu suc de mere, iar doza ideală este de 200-300 mg pe zi. Bogate în clorofilă, aceste licori ajută la purificarea sângelui, la formarea globulelor roşii şi la revigorarea organismului. Pentru o băutură verde, se introduc în storcător 5 morcovi, câte 6 frunze de spanac şi de varză creaţă, o sfeclă cu frunze şi un căţel de usturoi decojit.
3 Pansament pentru stomac
Bolnavii de ulcer pot consuma un cocteil care conţine varză, morcovi şi mere. Se spală ingredientele (o jumătate de căpăţână de varză, un măr, un morcov şi o jumătate de ceaşcă de apă distilată). Apoi se taie mărunt şi se procesează în robot. Se consumă imediat după preparare. Doza recomandată este de 300 ml pe zi, timp de cel puţin 14 zile.
4 Licoare pentru hipertensivi
Un cocteil preparat din sucul unei lămâi, al unei portocale şi miezul unei banane menţine tensiunea la valorile normale, iar fiecare ingredient trebuie să aibă o greutate medie. Bananele, care conţin mult potasiu, sunt ideale în această privinţă. Câte un pahar de 250 mg din acest leac trebuie consumat la prima oră după trezire de persoanele suprasolicitate, un interval de 18 zile. Într-o zi cu un progr