*Un diplomat american care lucra la Ambasada SUA când a început Revoluţia s-a întors la post după 19 ani şi povesteşte cum, din cauza foametei din comunism, mânca doar din semipreparatele congelate care veneau, de două ori pe lună, cu avionul din State.
Pe Jeri Guthrie-Corn, însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti, Revoluţia l-a prins în România. "Timp de şase luni am trăit în regimul Ceauşescu. În timpul Revoluţiei am rămas în Bucureşti până în noaptea din ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie", îşi aminteşte diplomatul american, care s-a întors la post în iulie 2008. Pe 23 decembrie 1989, tot personalul american s-a mutat în incinta ambasadei, alături de ambasadorul Germaniei, cel al Marii Britanii şi de singurul om de afaceri american care trăia în Bucureşti în vremea aceea. Mai erau pe acolo şi nişte studenţi japonezi. În seara de 24 decembrie ea a organizat un convoi de 38 de maşini, cu 148 de persoane la bord, care i-a dus pe toţi la Sofia, de unde au plecat mai departe, către SUA, relatează Mediafax.
S-a bucurat la moartea lui Ceauşescu
"Evacuarea s-a făcut din cauza zvonurilor legate de terorişti, despre care se spunea că se antrenau în baze speciale din România. Nu ştiu dacă această informaţie s-a confirmat vreodată, dar a fost motivul pentru care Washingtonul a decis că trebuie să plecăm din ţară", povesteşte Guthrie-Corn. A aflat de moartea Ceauşeştilor de Crăciun, când a ajuns în SUA, şi s-bucurat. "Când am aterizat în America ni s-a spus că Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost executaţi. Reacţia noastră a fost atunci - este jenant să recunosc acum - de bucurie", spune Guthrie-Corn. Mai târziu, şi-a dat seama că nu acesta era modul în care prefera să-l vadă dispărând pe Ceauşescu: "Ar fi trebuit pus să stea la coadă pentru tot restul vieţii sale".
Jeri Guthrie-Corn a participat, vineri, la MAE, la un eveniment ded