Cuplurile se formează pe baza unor afinităţi comune. Dar, cu toate acestea, nu poţi fi tot timpul şi în orice situaţie de acord cu partenerul. Pentru ca diferenţele de perspectivă să nu degenereze, este mai bine să afli cum să eviţi discordanţele.
În cuplurile stabile, apare adesea un tip de sincronizare care decurge din imitarea inconştientă a comportamentului celuilalt. Prin urmare, este normal ca fiecare membru al cuplului să se modeleze, fără niciun efort, câte puţin, în funcţie de celălalt. Specialiştii spun că acest fenomen facilitează colaborarea dintre parteneri şi că permite urmarea unor strategii comune cuplului.
Mai mult, fenomenul s-ar datora şi necesităţii de perpetuare a speciei, care impune partenerilor să contribuie la creşterea şi la protejarea urmaşilor, luând decizii comune. Dar scurtcircuite pot apărea oricând, chiar şi la cei care se cunosc de o viaţă.
Ţine cont de părerea partenerului
Dacă ştii că sunt lucruri care îl irită pe partenerul tău şi tu continui să le faci, atunci îţi asumi riscul ca situaţia să degenereze. Ţine cont de rugăminţile partenerului şi de părerile lui şi încearcă să îi faci pe plac atunci când ştii clar că îţi cere un lucru rezonabil.
Când trebuie să luaţi decizii dificile, care presupun consecinţe importante asupra vieţii voastre de cuplu şi asupra voastră ca indivizi, este bine să vă consultaţi şi să fiţi de acord cu privire la cea mai bună soluţie. Dacă doar unul dintre voi decide, iar celălalt trebuie să se supună, ultimul se poate simţi desconsiderat şi poate minimaliza rolul lui în cuplu.
Respectul faţă de partener este o condiţie absolut necesară menţinerii cuplului.
Proiectele comune sudează relaţia
Fiecare dintre voi poate avea visuri separate şi poate crede despre anumite dorinţe ale celuilalt că sunt irealizabile sau mai puţin importante decât ale sale. Însă, dacă p