* proiectul este estimat la 1,2 miliarde de euro
Conducerea companiei energetice "E.ON România" a anunţat că a finalizat studiul de fezabilitate pentru proiectul termocentralei pe cărbune de la Brăila, de 800 MW, pe care acum îl estimează la 1,2 miliarde euro şi va continua dezvoltarea acestuia.
"Am terminat studiul de fezabilitate şi am decis să mergem mai departe cu acest proiect. Urmează înfiinţarea companiei de proiect, dar nu putem spune când anume va începe construcţia termocentralei. Pentru a convinge acţionarii să aducă bani în România, trebuie să dovedim că ei obţin rata rentabilităţii aşteptate. Lucru care nu s-a mai întâmplat până acum", a precizat Frank Hajdinjak, directorul general al companiei. De asemenea, sursa citată a menţionat că piaţa de energie din România este de viitor, faţă de alte ţări. "Ne aşteptăm să avem o rentabilitate corectă a investiţiilor noastre, din punctul de vedere al calculului intern", a adăugat Hajdinjak.
Compania de stat "Termoelectrica" şi consorţiul format din "E.ON Kraftwerke GmbH" şi "Enel" au semnat la 18 iunie 2008 Memorandumul de înţelegere pentru construirea termocentralei de tip Greenfield de la Brăila, ale cărei costuri se ridicau vara trecută la aproape un miliard euro.
Directorul executiv al "E.ON Kraftwerke", Ingo Luge, aprecia anul trecut că termocentrala va fi construită începând din 2010 şi că va dura patru-cinci ani până va fi finalizată.
"E.ON România" este membră a Grupului E.ON din Germania, grup prezent în aproape 30 de ţări şi deţine participaţia majoritară la companiile "E.ON Gaz România", "E.ON Moldova Furnizare", "E.ON Gaz Distribuţie" şi "E.ON Moldova Distribuţie".
În România, "E.ON" activează din 2005, în sectorul energiei electrice şi al gazelor naturale, în Moldova, Banat şi Transilvania. * proiectul este estimat la 1,2 miliarde de euro
Conducere