A reunit umoriştii într-o „prăvălie“ în care îşi prezintă cele mai noi creaţii şi împreună fac planuri pentru ca scrierile lor să ajungă la public. Până la vârsta de 53 de ani a scris doar poezioare, după care inginerul Dan Norea a început să scrie tot mai mult proză umoristică, fabule şi epigrame.
Prin 2002, la o întâlnire cu foştii colegi de facultate, Dan Norea a început să facă primele planuri pentru viitorul club. De fapt, s-a înţeles cu ei să îşi împărtăşească prin intermediul Internetului câteva din scrierile fiecăruia.
Abia peste trei ani s-a apucat şi mai mult de scris, iar creaţiile sale le-a publicat pe multe site-uri literare. I-au apărut deja patru volume cu poezii, epigrame, dar şi haiku şi în doar câţiva ani a ajuns membru al Uniunii Epigramiştilor din România.
Un început
Ştia că au mai existat cluburi umoristice, dar care nu au rezistat în timp aşa că a început de unul singur să îi caute pe cei dornici să îşi expună creaţiile. „De-a lungul timpului au fost tot timpul generaţii de umorişti, s-au înfiinţat cluburi şi au dispărut“, spune epigramistul. Şi-a dorit ca şi în Constanţa să existe un astfel de club, aşa cum sunt în alte oraşe chiar şi mai mici, aşa că a demarat căutările. A mers la cât mai multe lansări de carte, pe la cenacluri şi încet-încet, proiectul său a prins contur şi a reuşit să adune tot mai mulţi membri.
A reuşit să reunească într-un club oameni de valoare care scriu cu talent precum este Ananie Gagniuc care este şi preşedinte de onoare, Petru Brumă, Stelian Filip, un localnic în vârstă de 85 de ani din Tuzla, dar şi caricaturisul Leonte Năstase. Dan Norea a făcut în aşa fel încât cei peste 20 de membri ai Clubului Umoriştilor Constănţeni şi „Prăvălia cu umor“ să se vadă la Casa Armatei. Acum se întâlnesc în fiecare lună, fac planuri şi îşi împărtăşesc ultimele creaţii scrise cu umor.
Inspiraţie şi