Toti sunem de acord asupra unui lucru: Craciunul inseamna, printre altele, multa mancare, adica perioada in care "ne coacem in bucatarie". Atunci cand te apuci sa gatesti la tine acasa trebuie sa ai toate ingredientele de care ai nevoie, altfel preparatul nu va iesi "ca la carte".
In continuare iti vom prezenta ce nu trebuie sa iti lipseasca din bucatarie atunci cand gatesti pentru Craciun.
Una dintre regulile oarecum secrete ale coptului este utilizarea untului, iti aminteste How Stuff Works. Acesta va face ca preparatele tale sa fie mai pufoase si mai gustoase. Dupa ce il cumperi, tine-l la frigider, iar daca se intareste, inainte sa il folosesti, tine-l afara toata noaptea, intr-un bol, pentru a se inmuia in mod natural.
De asemenea, atunci cand il pastrezi in frigider asigura-te ca este bine ambalat si tine-l departe de alte produse, deoarece acesta poate stoca alte mirosuri si nimeni nu-si doreste prajituri care miros a rosii.
Mai multe tipuri de fructe cu coaja lemnoasa pot transforma imediat o prajitura. Este adevarat ca este important sa ai tot timpul fructe cu coaja lemnoasa, insa de Craciun acestea nu trebuie sa lipseasca sub nicio forma. Trebuie doar sa le pastrezi in conditii specifice, adica la frigider.
Daca nu le vei tine la frigider se vor rancezi. La frigider, acestea vor rezista si luni de zile. Unele fructe cu coaja lemnoasa trebuie sa fie curatate, pentru a nu oferi un gust amar prajiturilor.
Nu poti sa vorbesti de "sedinta de copt de vacanta" fara sa mentionezi prajiturile cu fructe. Si cum ar fi prajiturile fara rom sau brandy? Nu prea interesante, nu? Atunci ai grija ca aceste bauturi sa nu lipseasca din bucataria ta, pentru ca prajiturile fara o picatura de alcool aromat nu au acelasi farmec.
Daca in timpul anului te feresti de zahar, acum poti face o exceptie.