Gospodinele moderne nu mai trudesc la făcutul dulciurilor. În premieră în ultimii 20 de ani, laboratoarele de patiserie din municipiu au decis să scadă preţurile cu unu până la cinci lei pe kilogram.
De la începtul lunii noiembrie, laboratoarele de patiserie din Baia Mare nu mai prididesc cu preluarea comenzilor de produse dulci pentru Crăciun. În cele aproximativ 20 de cofetării din municipiu, până acum au fost comandate peste zece tone de prăjituri şi cozonaci. „Numai la noi s-au preluat comenzi pentru o tonă şi jumătate de prăjituri. La acestea se adaugă aceeaşi cantitate de cozonaci", a declarat Dana Nyegre, administratorul Patiseriei Bizo, unul dintre cele mai mari laboratoare de patiserie-cofetărie din municipiu. „Am primit mai multe comenzi decât anul trecut, deşi toată lumea vorbeşte de criză", a adăugat aceasta.
Băimărencele preferă să-şi comande dulciurile de sărbători
Cum pregătirile pentru sărbătoarea Naşterii Domnului sunt pe ultima sută de metri, între slujbă, goana după cadouri, curăţenie şi programarea la coafor, băimărencele şi-au strecurat o vizită la una dintre cele 20 de patiserii din oraş ca să-şi aleagă dintre zecile de sortimente de dulce şi să facă o comandă fermă. „Băimărencele nu mai trudesc la prăjituri şi cozonaci, preferă să le comande, mai ales că anul acesta am scăzut în premieră preţurile cu unu până la trei lei pentru fiecare kilogram de prăjitură", a arătat Maricica Bontea, administratorul Cofetăriilor Rodna. „Ies mai ieftin dacă le comand la cofetărie. Mi-am comandat cinci feluri de prăjitură pentru care am plătiti puţin peste 150 de lei şi sunt mulţumită", arată Magda Chiuzbăian, o băimăreancă de 42 de ani. „Cred că o să duc din ele şi la ţară la părinţii mei unde ne vom petrece Crăciunul", a adăugat femeia.
Prăjiturile de casă din nou la modă
Deşi administratorii de cofetării di