Staţiunea montană Straja a fost luată cu asalt în acest week-end de câteva mii de turişti, care s-au bucurat de zăpadă şi de pârtiile de schi. În Straja toate cele şapte pârtii de schi sunt în perfectă stare, iar la instalaţiile de teleschi au fost adevărate cozi de zeci de metri. În fiecare sfârşit de săptămână cabanierii din Straja promit turiştilor surprize care mai de care mai incitante, weekendul acesta fiind rezervat obiceiurilor tradiţionale. Sursa: Marius Mitrache „Este super, pârtiile sunt foarte bune. Am venit din Craiova, suntem în tabără şi este superb”, spune un tânăr. „Îmi era dor să mă dau cu schiurile, iar Straja este printre puţinele staţiuni montane din ţară unde ai parte de pârtii amenajate şi condiţii foarte bune, la preţuri extrem de atractive ”, declară Mihai, din Arad.
Zăpada nu este foarte mare comparativ cu alte staţiuni montane din ţară, însă, administratorii instalaţiilor de cablu au ştiut să amenajeze pârtiile astfel încât turiştii veniţi la schi să aibă toate condiţiile.
„Pârtiile de schi au fost amenajate, iar investiţiile pe care cabanierii le-au făcut în această vară aici se simt. Condiţiile s-au îmbunătăţit şi sperăm ca turiştii să aprecieze acest lucru, iar Straja să devină un loc unde să se întoarcă cu drag”, declară Emil Părău.
Principala pârtie din Straja măsoară 2,5 kilometri şi porneşte de la cota 1732, din vârful Mutu, şi se termină la cota 1712 metri, în dreptul cabanei Montana. Crai şi brunduşi
În acest sfârşit de săptămână, turiştii veniţi la Straja au avut parte şi de o surpriză inedită, nu mai puţin de 12 cete de colindători au anunţat apropierea naşterii Mântuitorului.
Obiceiul denumit „Colinda Crailor” are un singur corespondent în ţara, respectiv Viflaimul din Maramureş şi se desfăşoară sub forma unei scenete, care durează 15-20 de minute. Toţi memb