România are nevoie de 80 de ani pentru a ajunge la nivelul Bulgariei în ceea ce priveşte sumele economisite pe cap de locuitor, potrivit unui studiu realizat de compania A.T. Kearney. În acest moment un român deţine, în medie, un depozit bancar de 1.034 de euro, cu toate că fondurile deţinute de populaţie în bănci au crescut în 12 luni cu 21%, conform studiului efectuat de compania de consultanţă. Cifrele sunt mult mai mici comparativ cu vechii din Bulgaria, care au depozite 
România are nevoie de 80 de ani pentru a ajunge la nivelul Bulgariei în ceea ce priveşte sumele economisite pe cap de locuitor, potrivit unui studiu realizat de compania A.T. Kearney.
În acest moment un român deţine, în medie, un depozit bancar de 1.034 de euro, cu toate că fondurile deţinute de populaţie în bănci au crescut în 12 luni cu 21%, conform studiului efectuat de compania de consultanţă. Cifrele sunt mult mai mici comparativ cu vechii din Bulgaria, care au depozite mai mari cu 50%, de 1.549 de euro pe cap de locuitor, sau cei din Turcia(1.196 euro), Polonia (2.281 euro) sau Ungaria (2.764 euro).
În analiza ceor de la A.T. Kearney Cehia se află pe primul loc, aici fiecare locuitor având un depozit mediu de 5.870 de euro.
"Dacă depozitele bancare vor creşte în acelaşi ritm din ultimele 12 luni în România şi Bulgaria, România va avea nevoie de 80 de ani să atinga valoarea depozitelor bancare pe cap de locuitor înregistrată pentru gospodariile din Bulgaria”, se arată în raportul companiei de consultanţă.
De asemenea, studiul mai arată că majoritatea resurselor financiare ale românilor sunt păstrate în sistemul bancar, puţine fiind plasate în titluri financiare sofisticate.
Pe ce cheltuie românii?
Analiza A.T. Kearney arată că obiceirile de chetuieli ale românilor sunt foarte dezechilibrate.
72% din cheltuielile românilor sunt pentru consum