La doar 20 de ani, tânăra se poate lăuda cu o bursă în străinătate, unde a studiat Administrarea Afacerilor Internaţionale, şi cu 16 apariţii pe scenele de teatru din Târgovişte.
S-a născut la Blaj, loc natal şi al mamei. Bunicii au fost cei care au învăţat-o cât de important este să înveţi, cât de mult contează să ai bun-simţ. A stat până la 10 ani în Ardeal, apoi a venit în Târgovişte, lângă părinţii ei. „Eram obişnuită ca în Ardeal, să fiu amabilă şi drăguţă cu toată lumea, dar în Târgovişte am dat peste copii răi şi invidioşi. Mă simţeam marginalizată şi nu înţelegeam de ce. Abia la liceu lucrurile s-au schimbat, când mi-au venit alţi colegi”, spune Andreea.
A urmat Liceul Economic, sfătuită de familie, deşi dorea să urmeze profil bilingv franceză.
A avut 16 apariţii pe scenă
În clasa a X-a şi a XI-a a făcut parte din echipa de teatru a liceului. A fost distribuită în şase piese, având 16 apariţii pe scenă. Cele mai importante roluri le-a avut în „Doctor fără voie” de Moliere, jucată la Teatrul “Tony Bulandra”, şi în ”Sadako şi o mie de cocori”, jucată la Muzeul de Istorie. „În „Sadako şi o mie de cocori” am avut rolul principal. Eram o fetiţă bolnavă de leucemie, din cauza bombelor nucleare de la Hiroshima şi Nagasaki. Tradiţia japoneză spune că, dacă faci din hârtie o mie de cocori, ţi se îndeplineşte o dorinţă. Ea dorea să se vindece”, spune Andreea.
Îndrăgostită de Paris
După terminarea liceului a rămas în Târgovişte, unde a urmat facultatea de contabilitate, deşi nu a atras-o niciodată acest profil. Pasiunea pentru limba franceză nu a fost uitată niciun minut, Andreea acceptând să rămână în Târgovişte şi să nu plece în Bucureşti cu speranţa că în viitorul apropiat să beneficieze de o bursă Erasmus în Franţa. Tânăra avea două visuri: să intre în Liga Studenţilor şi să plece cu bursă în Franţa, dorinţe care i s-au îndep