UpGround Estates, BelRom sau South Pacific sunt printre puţini dezvoltatori care au reuşit să atragă investitori strategici în ultimul an şi jumătate, când majoritatea companiilor s-au luptat cu falimentul. Cele trei companii sunt pe lista scurtă a dezvoltatorilor care urmează să primească zeci de milioane de euro în decursul anului viitor, după ce au vândut clădiri de birouri, centre comerciale sau ansambluri rezidenţiale. Omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, de numele că
UpGround Estates, BelRom sau South Pacific sunt printre puţini dezvoltatori care au reuşit să atragă investitori strategici în ultimul an şi jumătate, când majoritatea companiilor s-au luptat cu falimentul. Cele trei companii sunt pe lista scurtă a dezvoltatorilor care urmează să primească zeci de milioane de euro în decursul anului viitor, după ce au vândut clădiri de birouri, centre comerciale sau ansambluri rezidenţiale.
Omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, de numele căruia se leagă dezvoltarea City Mall şi a sediului Bancpost din Capitală, a încasat la finele anului trecut circa 50 mil. euro din prima tranşă a vânzării proiectului mixt UpGround către fondul RREEF al Deutsche Bank, în primăvara anului trecut, tranzacţie cu o valoare anunţată de 340 mil. euro, cea mai mare înregistrată pe piaţa românească.
Papalekas deţine o cotă de peste 50% din afacere, iar a doua tranşă de bani a fost primită în octombrie, la finalizarea celei de-a doua clădiri de birouri, pentru care fondul german a achitat peste 100 mil. euro. Cu totul, din vânzare, grecul va primi de pe urma a trei plăţi peste 170 mil. euro, fără a lua în calcul eventuale ajustări ale preţului tranzacţiei.
Deutsche Bank mai are de plătit circa 113 mil. euro
Surse din piaţa imobiliară au declarat pentru capital.ro că UpGround Estate mai trebuie să încasez banii pe partea de rezidenţial a căr