Unul dintre principalele ziare suedeze, Goteborgs-Posten, a numit anul acesta ICR Stockholm drept "Cel mai dinamic dintre toate institutele culturale străine din Suedia".
În această toamnă, insitutul amintit a aniversat 20 de ani de la Revoluţia Română printr-un program amplu de evenimente, cuprinzând o expoziţie de artă, dezbateri şi proiecţii de filme. Programul se încheie în această seară, la sediul instituţiei (intrarea este liberă). La ora 18.30 va avea loc ultimul eveniment din acest an, o masă rotundă la care participă patru dintre ambasadorii Suediei la Bucureşti, din 1989 până în prezent: Nils G. Rosenberg (1989-1994), Ragnar Ängeby (1994-1997), Nils G. Revelius (1997-2001) şi Mats Ăberg (2006 - prezent). Cei patru diplomaţi suedezi vor vorbi despre evoluţia României în ultimii 20 de ani, iar discuţiile vor fi moderate de Dan Shafran, directorul ICR Stockholm.
În 1989, ca proaspăt Ambasador al Suediei în România, Nils G. Rosenberg a putut urmări îndeaproape evenimentele din decembrie şi transformările politice şi sociale ce au urmat. Nils G. Rosenberg şi-a încheiat de curând activitatea în cadrul Ministerului de Externe al Suediei, în serviciul căruia a lucrat peste patruzeci de ani. În prezent este vice-preşedinte al organizaţiei non-guvernamentale suedeze Qandil, care oferă asistenţă umanitară în nordul Irakului.
Ragnar Ängeby a preluat postul de Ambasador al Suediei la Bucureşti după o misiune la Ambasada Suediei din Londra. S-a implicat în consolidarea relaţiilor româno-suedeze, având la activ o bogată experienţă în domeniile comercial, umanitar şi al politicii de securitate. După revenirea în Suedia în 1997, a condus echipa care a elaborat strategia de prevenire a conflictelor pusă în practică de Academia Folke Bernadotte, în cadrul căreia Ragnar Ängeby activează şi în prezent.
Nils G. Revelius a fost