Născut în Maroc, crescut în Israel, într-un kibutz în care locuiau vreo 300 de familii, artistul şi-a întemeiat familia în Franţa. De peste 17 ani, se declară însă băimărean, căci aici creează şi tot aici îşi petrece o pătrime din fiecare an.
Artistul a devenit cunoscut în toată Europa prin lucrările sale, fiind singurul din lume care mânuieşte cuprul, dar şi metalele nobile, doar prin forţa degetelor, ajutat de câteva instrumente din lemn. „Nu utilizez ciocane şi alte instrumente prin care se loveşte metalul. Dumnezeu m-a înzestrat cu putere în degete şi cu talent, pentru a modela cuprul, aurul ori argintul cu duioşie, fără să provoc «durere»", explică Vincent într-un grai românesc perfect curat. A învăţat limba noastră de-a lungul a 17 ani, în peregrinările sale prin România. Întâia oară, a venit în ţara noastră în anul 1992, când a adus ajutoare pentru copii. „M-am îndrăgostit din prima clipă de oamenii de aici şi de ţinuturile României", mărturiseşte artistul.
Copilărie grea, în Israel
La vârsta de 11 ani, şi-a pierdut tatăl, iar bunicii l-au adus cu ei în Israel. „A fost o perioadă destul de dificilă. Am lucrat de mic, pentru a-mi asigura existenţa", povesteşte Vincent. Îndemânarea şi-a descoperit-o la vârsta copilăriei. „Îmi era foarte dor de părinţii mei şi m-am gândit să confecţionez nişte rame pentru puţinele fotografii pe care le aveam cu ei. Primele rame le-am făcut din tuburi goale de pastă de dinţi", îşi aminteşte el. Pe urmă, a învăţat să modeleze cuprul: „Este un metal generos. Nu am vrut să-l modelez prin batere ori tăiere. Am preferat forţa din degete". Astfel, a devenit unicul reprezentant al metaloplastiei din lume care modelează doar cu ajutorul unui mic instrument primitiv, din lemn.
Tema principală: Biblia
Temele principale abordate în lucrările sale sunt desprinse din Biblie: „Cartea mea de c