I-a plăcut muzica de când era copil şi a deprins repede tainele interpretării la trei instrumente. Acum face parte din fanfara Slatinei şi din formaţia de estradă Lyra Band.
Provine dintr-o familie în care muzica şi frumosul au fost la loc de cinste. Atât mama, cât şi tatăl său ştiau să cânte, iar Constantin, copil de grădiniţă pe vremea aceea, a făcut balet, apoi s-a înscris la o şcoală de muzică. „Mama mea era înnebunită după tot ceea ce înseamnă frumos, deşi era o femeie simplă, de la ţară. Mai întâi m-a dus la balet, pe vremea când nu eram încă la şcoală, iar când m-am înscris în clasa I am dat examen şi am intrat la Liceul de Muzică din Craiova. De atunci am început să cânt la vioară“, îşi aminteşte muzicianul oltean.
„La început mi s-a părut cumplit să cânt la tubă“
Până în clasa a VIII-a a deprins tainele vioarei, un instrument muzical pe care l-a îndrăgit imediat. Când era în clasa a V-a, a participat la cel mai important concurs al său de până atunci. Împreună cu grupul coral din Craiova a luat locul I la Cântarea României.
După ce a terminat şcoala generală, a dat examen la Şcoala Militară de Muzică din Bucureşti, unde a reuşit să intre din prima. „Nimeni nu credea că o să reuşesc. Am plecat singur la Bucureşti, cu vioara într-o mână şi cu servieta cu partituri în cealaltă. Mă pregătisem, cântam zilnic la vioară, dar concurenţa era foarte mare. A fost o surpriză plăcută pentru toată familia, când am aflat că am fost admis“, povesteşte Constantin.
Bucuria a fost umbrită de o schimbare neaşteptată. Pentru a face parte din formaţia de muzică militară, trebuia să renunţe la vioară pentru a învăţa să cânte la tubă, un instrument muzical greu de strunit. „La început mi s-a părut cumplit să cânt la tubă. Eram obişnuit cu vioara şi nu înţelegeam cum poţi să scoţi atâtea sunete cu numai trei clape, câte are tuba. Dar am muncit