Piata fortei de munca din banci nu mai este afectata de acelasi grad de volatilitate ca in anii trecuti, insa candidati foarte bine pregatiti se gasesc la fel de greu ca inainte, spune Alina Dragan, noul director executiv de resurse umane in cadrul UniCredit Tiriac Bank, una dintre bancile de top zece de pe piata locala, care numara aproximativ 3.000 de angajati.
"Politica grupului se orienteaza foarte mult pe dezvoltarea si pe implicarea progresiva a angajatilor in business. Orice angajat din tarile in care grupul este prezent poate aplica pentru pozitiile vacante disponibile pe portalul grupului", sustine Alina Dragan, 31 de ani, directorul executiv de resurse umane al UniCredit Tiriac Bank. Ea a preluat aceasta functie din luna octombrie a acestui an, cand a venit in locul Danielei Rohan, fostul vicepresedinte executiv pe HR al bancii, care a fost promovata la headquarter-ul grupului de la Milano.
Dragan are o experienta de sapte ani in domeniul resurselor umane, iar in cadrul bancii s-a ocupat anterior de coordonarea echipelor de recrutare, training, dezvoltare, compensatii si beneficii, relatii de munca si administrare de personal.
14 din cei peste 3.000 de angajati lucreaza la filialele grupului din strainatate, accesul la locurile de munca din alte tari fiind una din politicile de resurse umane folosite la nivelul intregului grup.
In cadrul bancii lucreaza in acest moment 11 expati proveniti din tarile in care grupul este prezent, insa numarul romanilor care au plecat sa lucreze la filialele din strainatate este mai mare.
"De la 1 ianuarie, inca patru colegi se vor integra in echipe din alte subsidiare ale grupului, in Milano si in Viena. Pachetul unui roman care pleaca ca expat este construit pe aceleasi principii cu cel al unui strain care vine sa lucreze in Romania, aceasta fiind o regula care se aplica in toate tarile i