A deprins tainele sportului cu undiţa acum 30 de ani, de la un unchi. De atunci, a fost pe mai toate apele din ţară şi a prins sute de kilograme de peşte.
Deşi a schimbat multe meserii în decursul vieţii, timpul liber şi-l petrece în acelaşi mod de când se ştie, pescuind. Şi o face de 30 de ani. A moştenit pasiunea de la un unchi, care l-a învăţat tot ce trebuie. „Unchiul meu mi-a fost mentor pentru că era un pescar profesionist“, a declarat Vasile Ghibusciac. Atunci când se află pe baltă, la peşte, se simte cel mai bine. „Nu îmi place doar să pescuiesc, ci şi faptul că sunt în natură şi mă deconectez de lucrurile cotidiene, este un sentiment aparte atunci când te afli în mijlocul naturii“, a mai spus Vasile.
Preferă să dea la peşte pe apele curgătoare
Îi place să pescuiască pe ape curgătoare pentru că acolo nu are timp să se plictisească. „Pe o apă stătătoare oricine poate prinde peşte, profesioniştii se diferenţiază de amatori prin această practică“, a mai spus pescarul. A prins obleţi, bibani, băloşi, săbiuţe, clean, morunaş negru, scobar, mreană, şalău, avat, crap, caras, roşioară, babuşcă, plătică, stavrid, păstrăv, somn, guvid şi ştiucă. „Am mâncat şerpi şi broaşte prinse de mine alături de peşti“, a mai spus pescarul.
A pescuit în toate apele din judeţ
A pescuit pe Siret, Suceava şi Prut, iar din zona Maramureşului pe Ilva Mică şi Tisa. A mai ajuns şi în Delta Dunării şi Marea Neagră. „Am practicat şi la munte acest sport, pe Bistricioara în judeţul Neamţ“, a explicat pescarul. În decursul vieţii a prins mii de kilograme de peşte. Cel mai mare trofeu a fost un crap de peste şapte kilograme prins în iaz la Lipoveni şi un somn de şapte kilograme în Delta Dunării. Pentru a putea practica acest sport el a fost nevoit să investească sume însemnate. Momentan, are scule şi echipament de 1.000 de euro. „Cea mai uşoa