Proiectele sale au fost remarcate în concursuri internaţionale de companii precum Swarovski, Electrolux, Renault sau BMW.
A descoperit conceptul de design din timpul liceului. “În 2003, după ce a fost lansat Warcraft3, am urmărit secvenţele cinematice. Am rămas uimit de ceea ce poate face creativitatea în domeniul 3D. Din acel moment am ştiut ce vroiam să fac în continuare. Am început să învăţ singur, am exersat şi experimentat câte puţin din fiecare secţiune a programului în care lucram, după care a apărut pasiunea pentru design. Cunoştinţele 3D m-au ajutat enorm în redarea obiectelor pe care mi le imaginam”, afirmă designerul.
A învăţat să deseneze mai întâi pe calculator
Obişnuit de mic copil cu computerul, Vlad a învăţat să deseneze invers faţă de procedura standard. “Eu ştiam să desenez pe calculator. În facultate un profesor mi-a zis că degeaba ştiu să desenez pe calculator şi că nu voi realiza absolut nimic dacă nu voi învăţa să desenez cu mâna. M-am apucat de învăţat să desenez şi acum folosesc numai placa grafică. Am luat-o practic în sens invers faţă de felul în care se procedează în mod normal”, zâmbeşte Vlad.
Este pasionat de designul auto
A absolvit design industrial şi se îndreaptă spre designul de transport, cel mai probabil la o universitate din străinătate. A participat deja la numeroase concursuri de design iar rezultatele nu s-au lăsat aşteptate. Unul dintre proiectele sale, un concept de maşină bionică, a fost desemnat “Maşina anului 2030”.
“Momentan, în România această industrie nu este foarte dezvoltată, dar, la fel ca şi designul industrial, are potenţial de dezvoltare pe viitor. În străinătate, cererea în aceste domenii este destul de mare şi poate asigura o carieră. Vreau să mă îndrept spre o şcoală străină undeva în Europa spre a acumula o gamă bună de cunoştinţe, iar apoi unde mă va pur