Totuşi, unele branduri au văzut în această criză o oportunitate
Cei mai mulţi creativi au înţeles că nu sunt doar artişti
Cu toate că se spune că frica ascute mintea, din păcate, scăderea bugetelor din piaţa locală de advertising a dus, în multe cazuri, la rezultate mediocre, consideră Albert Nica, Executive Creative Director Ogilvy Group.
"Eşti forţat să găseşti soluţii mai inteligente într-un timp mai scurt"
"Se spune că frica ascute mintea. Nimic nu este mai adevărat într-o situaţie de criză şi nu mă refer aici la perspectiva de a-ţi pierde slujba sau clientul", a declarat acesta pentru Curierul Naţional. Astfel, în acest context trebuie găsite soluţii inteligente într-un timp scurt. "Eşti forţat de acest context să găseşti soluţii mai inteligente într-un timp mai scurt şi să încerci, în măsura în care poţi, să-ţi testezi capacitatea creativă până aproape de limită", ne-a mai explicat Albert Nica, adăugând că din păcate în piaţa locală, de foarte multe ori, această ecuaţie se traduce prin publicitate proastă.
Rolul creativilor este de a furniza soluţii creative
Cu toate acestea, există destul de multe exemple de branduri care au văzut în această criză o oportunitate de a-şi face simţită prezenţa în medii în care cu greu au acces într-o perioadă de creştere economică.
Totuşi, creativul Ogilvy mai susţine că o parte dintre creativi au ignorat această ecuaţie, dar cei mai mulţi au înţeles că nu sunt artişti, şi că rolul lor este acela de a furniza în primul rând soluţii pentru o problemă de comunicare, bineînţeles într-un mod creativ.
Importanţa pe care creativitatea a avut-o a fost hotărâtoare
În plus, importanţa pe care creativitatea a avut-o în cadrul campaniilor publicitare a fost hotărâtoare, deşi rolul pe care l-a avut anul acesta nu este diferit de cel din anii