”Este o sfidare să vii în faţa Parlamentului cu un Guvern care a fost demis”, a argumentat Antonescu decizia liberalilor de a nu acorda votul de învestitură Guvernului Boc. Sursa: Codrin PrisecaruSursa: Arhiva EVZ
1 /. "PNL şi parlamentarii săi vor vota împotriva acestui Guvern din motive multiple, între care, cel mai important, pe care l-am prezentat deja, acela că socotim o sfidare la adresa principiilor constituţionale, la adresa parlamentarismului, învestirea unui Guvern cu acelaşi premier şi o bună parte din miniştrii care făceau parte dintr-un Guvern care a căzut printr-o moţiune de cenzură", a declarat Antonescu.
Întrebat dacă parlamentarii liberali vor participa la şedinţa Parlamentului de învestire a Guvernului, Antonescu a spus că liberalii se vor afla în sală, pentru că pentru că sunt membri ai Parlamentului. "Participăm pentru că suntem membri ai Parlamentului, suntem partid parlamentar, ne ducem acolo, ne spunem punctul de vedere şi ne exprimăm votul", a conchis liderul PNL.
Liderul liberal Crin Antonescu declara, imediat după desemnarea premierului, că PNL îşi va păstra poziţia faţă de Emil Boc. ”Poziţia noastră nu poate fi alta decât aceea de la momentul în care liberalii au iniţiat o moţiune de cenzură", preciza Antonescu. Liberalul mai declara în acelaşi timp că echipa lui Boc nici nu ar avea nevoie de voturile parlam,entarilor PNL, întrucât a acumulat deja numărul necesar de voturi prin cooptarea în echipa Executivului a independenţilor şi UDMR.
Majoritatea PDL-UDMR-minorităţi-independenţi are 238 de parlamentari, în urma recentelor demisii ale unor senatori şi deputaţi PSD şi PNL, iar pentru trecerea Guvernului sunt necesare 236 de voturi "pentru", din totalul de 471 de parlamentari. La ora transmiterii acestei ştiri, liderii PNL sunt încă în şedinţă.
Ştire publicată la 10.55 şi actual