Gospodinele din zonă şi-au pus priceperea în practică şi gătesc bucate delicioase, din produse proaspete şi mai ales, ecologice.
În ultimii ani, în zona Godeanu-Ponoare, a avut loc o adevarată explozie a pensiunilor şi a caselor de oaspeţi. Locurile de cazare sunt suficiente pentru valul de turişti sătui de preţuri mari şi dornici de nişte sărbători tradiţionale, calde, îmbelşugate şi sută la sută româneşti. Preţurile sunt, de cele mai multe ori, negociabile şi variază în funcţie de confortul dorit.
Astfel, într-o pensiune în Ponoare, cum este şi cea a familiei Borloveanu, acum, de sărbători, trei zile nu costă mai mult de 500 de lei. Oferta este destul de generoasă, iar oaspeţii au la dispoziţie, pe lângă masă, căldură şi apă caldă, şi acces nelimitat la internet.
Se aşteaptă clienţi şi de peste hotare
„În ultimul timp, suntem tot mai căutaţi de străini. Avem deja clienţi fideli, un grup de tineri din Franţa. Preţurile sunt bune şi avem şi condiţii. În fiecare cameră avem televizor, calculator şi acces la internet. Avem un hol unde turiştii pot servi masa, pot să şadă la o cafea şi să se uite şi la televizor. În fiecare cameră e câte o sobă de teracotă, iar peisajul e mirific“, spune Dumitru Borloveanu, proprietarul uneia dintre pensiuni. Şi pentru că am intrat deja în febra sărbătorilor, gospodarii se pregătesc deja de Crăciun şi Revelion. Ei taie porcii din ogradă, pentru ca bucătăresele să prepare caltaboşii, cârnaţii de casă, şunculiţa şi alte delicatese care îşi vor găsi locul pe masa turiştilor din Timişoara, Bucureşti, dar şi de peste hotare.
„Dimineaţa le oferim un lapte muls proaspăt de la vacă, brânză sau caş, o clătită cu brânză şi smântână sau un şniţel. De Sărbători, nu pot lipsi produsele tradiţionale. Pregătim cârnaţi de casă, caltaboşi, friptură de porc şi tot ceea ce se pregăteşte la noi de sărbători”, ne sp